In de zestien jaar dat ik in Dronten huwelijken voltrek, denk ik vaak: ‘Wat fijn dat ik dit doen mag!’ Niet alleen omdat ik er zelf zoveel plezier aan beleef, maar vooral ook omdat bruidsparen mij vaak laten weten warme herinneringen te hebben aan de ceremonie.

Bij een trouwdag denk je aan een stralend bruidspaar in een feestelijke sfeer. Vooraf bespreken we jullie wensen voor de plechtigheid. Mijn uitgangspunt daarbij is: ‘Zeg precies wat je wilt, het is het feest van jullie liefde en ik probeer dat te regelen.’ Regelmatig vragen bruidsparen mij of ze mijn toespraak op papier kunnen krijgen. Ik ervaar dat als een compliment, daaruit blijkt dat het me lukt om een goed beeld te schetsen van mensen die ik slechts 1 à 1½ uur spreek.

Dierbare herinneringen heb ik ook aan de huwelijken waarvan een partner ernstig of terminaal ziek was, huwelijken waarbij de zieke partner lang oefende om lopend de trouwzaal binnen te komen. Emotionele momenten, ook voor mij!Ik heb hier te weinig woorden om aan te geven hoe veelzijdig en waardevol mijn ambt van trouwambtenaar is. Een ambt met hoogte- en dieptepunten. Als het leven zelf!