Van zaterdag 31 december op zondag 1 januari hopen we met elkaar een gezellige jaarwisseling te vieren

We informeren u hierbij over een aantal belangrijke zaken die rond de jaarwisseling gelden.

Afsluiten (ondergrondse) containers

De ondergrondse containers voor restafval en GFT in de centra van de dorpen worden afgesloten van zaterdag 31 december 17.00 uur tot zondag 1 januari 08.00 uur. Dit gebeurt automatisch. Voor de veiligheid van omwonenden vragen wij u om geen afval naast de containers te plaatsen.

Overige containers in de woonwijken en bossen worden eerder al handmatig afgesloten.

Afsluiten parkeergarage Dronten

De toegang van de garage voor autoverkeer en de in- en uitgangen van de traphuizen zijn vanaf 31 december afgesloten. Parkeert u uw voertuig voor die dag buiten? 

Losse spullen en materialen opbergen

Om te voorkomen dat spullen als tuinstoelen of bloembakken tijdens de jaarwisseling uit uw tuin verdwijnen of vernield worden, raden  wij u aan om ze uit het zicht te plaatsen of in een afgesloten ruimte op te bergen. Hetzelfde geldt voor (bouw)materialen op bouwplaatsen.

Gemeentehuis en Milieustraat

 Op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) zijn het Huis van de gemeente Dronten, de gemeentewerf en de milieustraat gesloten.

Spoedmeldingen tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u doorgeven via het algemene nummer 14 0321.

Vuurwerkafval inleveren bij de Gemeentewerf

Afgestoken vuurwerkafval kan ingeleverd worden bij de gemeente (de Gemeentewerf, de Reest 5). Op de volgende momenten ben je welkom:

• woensdag 4 januari 2023 van 15:00 uur tot 17:00 uur
• zaterdag 7 januari 2023 van 10:00 tot 12:00 uur

Iedere volle plastic zak met afgestoken vuurwerkafval levert € 1,00 op. Hiermee maken we samen de straten weer schoon na de jaarwisseling.

Tijdens het inleveren van je afgestoken vuurwerkafval kun je gelijk eens een kijkje nemen in één van onze grote vrachtwagens waarmee we dagelijks de ondergrondse containers legen en wordt je uitgelegd hoe onze veegwagens de straten schoonhouden.