Informatiemoment

Ruim honderd omwonenden maakten gebruik van de uitnodiging voor het informatiemoment op woensdag 5 oktober, bij restaurant Beachclub NU. Bewoners lieten zich informeren over hoe het besluit tot stand is gekomen en spraken hun zorgen uit over rust en veiligheid. Vertegenwoordigers van de gemeente, het COA en Walibi Holland waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden. De vragen en antwoorden zijn overgenomen in de veel gestelde vragen.

Was u niet in de gelegenheid te komen, dan kunt u uw vragen ook mailen naar dronten@coa.nl. Als de locatie straks bewoond is, dan deelt het COA een rechtstreeks e-mailadres en telefoonnummer.

Verantwoordelijk

Dit college voelt zich zoals gezegd verantwoordelijk: we willen onze bijdrage leveren in de oplossingen voor deze opvangcrisis, en dat gaan we doen. In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat het opvangen van zo’n grote groep vragen en zorgen kan opleveren. We blijven hierover graag met elkaar in gesprek. We hopen u te zien op het informatiemoment.