Verloren of gevonden voorwerpen

Hebt u iets gevonden of verloren in onze gemeente? Meld het via de website verloren of gevonden.

Ook als u uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs verloren bent. Dan meldt u dit bij de gemeente. U meldt dit dus niet bij de politie.

U meldt uw verloren of gevonden voorwerp aan via de website verloren of gevonden.

 

U geeft het voorwerp op via de website verloren of gevonden. U heeft hiervoor een e-mailadres nodig. Heeft u geen e-mailadres? Breng het gevonden voorwerp dan naar het gemeentehuis.

Gevonden in het openbaar vervoer?
De volgende documenten kun je bij ons aanmelden: OV-chipkaarten, ID kaarten, bankpassen, rijbewijzen en paspoorten. Deze documenten worden niet in bezit genomen door OV vervoerders. 

U kunt uw gevonden voorwerp(en) in het gemeentehuis in Dronten afhalen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Let op! U moet aantonen dat u de eigenaar van het gevonden voorwerp bent. Als dat zo is, dan ontvangt u op vertoon van uw legitimatiebewijs het voorwerp.

Staat uw verloren voorwerp niet geregistreerd? Dan noteren wij uw aangifte. U krijgt bericht wanneer wij denken dat uw verloren voorwerp is terug gevonden. Soms besluit de vinder van het voorwerp om het voorwerp thuis te bewaren. In dat geval kunt u het voorwerp daar ophalen.

Wanneer u op de website van verloren of gevonden ziet dat uw fiets overgebracht is naar het fietsdepot, kunt u een mail sturen naar fietsendepot@dronten.nl. De (brom)fiets staat dan namelijk in het gemeentelijk fietsendepot aan Milieustraat in Dronten. U kunt uw (brom)fiets alleen na het maken van een afspraak ophalen. Dit kan elke werkdag tussen 08.30-16.30 uur. Uw fiets kunt u hier terugkrijgen door:

 • Een passende fietssleutel te overhandigen;
 • Het juiste framenummer te tonen, die past bij de gegevens die in de geclaimde (brom)fiets zijn gegraveerd, dan wel het aankoopbewijs;
 • Een geldig identiteitsbewijs te laten zien;
 • € 25,00 voor een fiets en € 100,00 voor een bromfiets te betalen.

Uw gegevens worden geregistreerd, alvorens u de (brom)fiets krijgt overgedragen.

Staat uw fiets bij een particulier?
Staat de (brom)fiets wel op de site maar zonder vermelding ‘overgebracht naar fietsdepot milieustraat’? Dan kunt u ‘dit is mijn voorwerp’ aanklikken bij het item op de website van verloren of gevonden, er wordt dan contact met u opgenomen.

Vindt u een (brom)fiets in uw omgeving, dan kunt u dit melden bij de gemeente.

In dat geval wordt de fiets door de gemeente gelabeld, na verloop van tijd als weesfiets beschouwd en afgevoerd naar het gemeentelijke fietsendepot.

Zelf bewaren kan ook. Het voertuig moet dan aangemeld worden op de website van verloren en gevonden. U bewaart de (brom)fiets minimaal één jaar. Als de eigenaar van de (brom)fiets deze niet heeft opgehaald binnen de periode van één jaar, wordt u de nieuwe  eigenaar van de (brom)fiets.

U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij het aanvragen van een nieuw reisdocument. Dit is nodig om misbruik van uw oude document te voorkomen. Alle informatie hierover is te vinden op de pagina ‘Paspoort of identiteitskaart, vermissing of diefstal doorgeven‘.

Uw document wordt meteen als vermist geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP) en bij het Basisregister Reisdocumenten. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente via 14 0321.

Geef op tijd aan dat het document vermist is. Dit om misbruik van het document voor te zijn. Als u de verklaring van vermissing heeft afgelegd, is het verloren of vermiste document niet meer geldig.

Breng deze gevonden voorwerpen zo snel mogelijk naar het gemeentehuis.

Breng of stuur de bankpas naar de bank waarvan de pas is. U kunt de bankpas ook bij het gemeentehuis inleveren.

Heeft u een afvalpas van de gemeente Dronten gevonden, dan kunt u deze kosteloos opsturen naar:

Gemeente Dronten
Antwoordnummer 3
8250 VD Dronten

U mag de pas ook afgeven op het gemeentehuis, de Rede 1 in Dronten of aan de Gemeentewerf, De Reest 3 in Dronten.
Het teruggeven aan de gemeente wordt zeer op prijs gesteld en kan kosten besparen voor de bewoner van het adres waar de afvalpas bij hoort.

Blokkeer uw verloren bankpas zo snel mogelijk bij uw bank. Dan kan niemand er meer mee betalen. Vraag daarna een nieuwe aan bij uw bank.

 • Wij vernietigen paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en andere identiteitspapieren. Zo voorkomen we dat iemand kan frauderen met uw identiteit;
 • Wij bewaren voorwerpen die €450 of minder waard zijn drie maanden;
 • Wij bewaren voorwerpen die meer dan €450 waard zijn één jaar.

U kunt gevonden voorwerpen (met uitzondering van paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en andere identiteitspapieren) ook thuis bewaren. U kunt dan na één jaar eigenaar worden. U ontvangt dan een bericht van ons.

Ja, met uitzondering van:

 • reisdocumenten en rijbewijzen;
 • gemeentelijke afvalcontainers;
 • ov-kaarten;
 • bankpassen;
 • dieren.

Heeft u een hond of kat gevonden? Neem dan contact op met:

 • Stichting Amivedi: 088-006 4629;
 • Dierenasiel Kampen: 038-331 9013;
 • Dierenambulance Flevoland: 06-36 29 33 27.

Vaak kan een van deze organisaties u verder helpen. Heeft u een ander dier gevonden? Neem dan contact op met de dierenbescherming via 088-811 3000.

 

Bent u een hond of kat kwijt? Neem dan contact op met:

 • Stichting Amivedi: 088-006 4629;
 • Dierenasiel Kampen: 038-331 9013;
 • Dierenambulance Flevoland: 06-36293327.

Vaak kan een van deze organisaties u verder helpen. Bent u een ander dier kwijt? Neem dan contact op met de dierenbescherming via 088-811 3000. U kunt ook kijken op mijndieriszoek.dierenbescherming.nl.