Informatie over evenementen, samenkomsten, horeca en winkels

Voor bezoek thuis gelden alleen de basisregels

Er geldt geen maximum aantal bezoekers dat u thuis kunt ontvangen op één dag. Houdt u tijdens uw bezoek wel aan de basisregels om de verspreiding van corona tegen te gaan:

 • Houdt 1,5 meter afstand tot mensen uit een ander huishouden;
 • Houdt u aan de hygiënemaatregelen. Was bijvoorbeeld bij binnenkomst uw handen;
 • Blijf thuis bij klachten die passen bij corona en laat u direct testen;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Maatregelen horeca geldig vanaf 25 september 2021

 • Het is niet verplicht 1,5 meter afstand te houden.
 • Alle bezoekers van een eet -en drinkgelegenheid moeten vanaf 13 jaar verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar moeten bezoekers naast het coronatoegangsbewijs ook een identiteitsbewijs laten zien.
 • Dit geldt ook voor eet- en drinkgelegenheden die onderdeel zijn van een locatie waar coronatoegangsbewijs niet verplicht is. Zoals een koffiebar in een winkel, hotels en sportverenigingen.
 • Registratie en een gezondheidscheck is verplicht.
 • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
 • Horecalocaties kunnen open tussen 6.00 uur ’s ochtends en 0.00 uur ’s nachts. Voor afhalen en laten bezorgen gelden wel de reguliere openingstijden.
 • Entertainment, zoals live muziek, is toegestaan.

Geen coronatoegangsbewijs
Er is geen coronatoegangsbewijs nodig op het terras bij eet- en drinkgelegenheden. Of bij afhalen van eten en drinken.

Wat doet de gemeente voor de horeca?
Sinds 28 april 2021 mogen de buitenterrassen van de horeca weer open. De horeca is hard getroffen hierom willen we ook in 2021 de horeca tegemoet komen. Zolang als de 1,5 meter afstandsregel geldt kan de horeca gebruik maken van verruimde terrassen. Ook hebben we besloten in 2021 geen precariobelasting te heffen. Daarnaast zijn de verruimde venstertijden voor laden en lossen nog steeds van kracht. Hiermee willen we de horeca beter in staat stellen om zich te richten op het afhalen en wegbrengen van maaltijden

Bruiloft
Er geldt geen maximum aantal bezoekers voor een bruiloft. Dus voor de huwelijksvoltrekking, het bruiloftsfeest en de receptie. Gasten moeten in het Gemeentehuis wel altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar; dit blijft het dringende advies van de overheid. Zij hebben een vaste zitplaats. We hoeven geen Corona Check te doen.

Uitvaart
Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Per 25 september vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Wel is het dringende advies om nog steeds afstand te houden en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.

Daar waar de gemeente zelf aankopen doet is het motto: wat we lokaal kunnen kopen, kopen we lokaal, met inachtneming van het inkoop en aanbestedingsbeleid. In 2020 heeft de gemeente 18,2 miljoen aanbesteed bij lokale ondernemers. Daarbij maken we gebruik van de ingeschreven ondernemers in de database lokale ondernemers. Ook gaan we het belang van lokaal goederen en diensten kopen onder de aandacht  brengen van onze inwoners.