Ben jij iemand die het belang van privacy weet uit te dragen binnen de organisatie? En zet je je hier graag voor in? Dan komen wij graag met jou in contact!

Privacy Officer

Maximaal € 4.494 bij 36 uur werken  I  24-32 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Over de functie

Gemeente Dronten draagt kwalitatieve dienstverlening hoog in het vaandel. Als Privacy officer (PO) heb je veel taken en verantwoordelijkheden, waaronder toezicht houden en adviseren. Jij weet alles over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je geeft voorlichting over privacy bescherming & wetgeving en je zet dit om in beleid en maatregelen voor de organisatie. Je toetst of persoonsgegevens voldoen aan de AVG en je zorgt er verder voor dat vragen en klachten van opdrachtgevers goed worden beantwoord en opgelost. Daarnaast help je de organisatie met (de voorbereiding van) audits, incidentbeheersing en risicomanagement op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Hiervoor zoek je actief de collega’s op en ondersteun en adviseer je op operationeel en tactisch niveau. Je werkt hierbij nauw samen met de Functionaris gegevensbescherming (FG).

 • Het infomeren en adviseren over de verplichtingen die de organisatie heeft met betrekking tot privacywetgeving;
 • Het in overleg met het betreffende organisatieonderdeel opstellen van beheersmaatregelen;
 • Het in samenspraak met de collega’s ontwikkelen en evalueren van het privacybeleid en het doen van voorstellen tot implementatie en verbeteringen;
 • Het controleren en evalueren van de naleving van wet- en regelgeving en het door het college van B&W vastgestelde beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens;
 • Het opstellen van privacy clausules en het beoordelen van (verwerkers)overeenkomsten met leveranciers en (keten) partners;
 • De verantwoordelijkheid voor het inrichten en bijhouden van het register van verwerkingsactiviteiten;
 • Het initiëren van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) en deze begeleiden tot en met een verslag;
 • Het invulling geven aan de rechten van betrokkenen en behandelen van AVG-verzoeken;
 • Het (gevraagd en ongevraagd) signaleren, analyseren en adviseren over risico’s, trends en ontwikkelingen op het gebied van privacy;
 • Het regelmatig voeren van overleg met de FG om samen op strategisch niveau privacy te borgen in het beleid van gemeente Dronten.
 • Een rol met impact: als Privacy officer ben je de spreekwoordelijke spin in het web van privacy en gegevensbescherming;
 • Werken in ons flexibele kantoorconcept en alle ruimte om je werk-privé balans te regelen: een laptop en mobiele telefoon zijn inclusief;
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Inschaling op basis van ervaring in schaal 10 van de Cao Gemeenten, met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris (dit kun je op verschillende manieren besteden) én een goede pensioenregeling bij het ABP;
 • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding, in combinatie met fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB.

Dit breng je mee
Als persoon ben je proactief, integer, verbindend, zelfstandig, accuraat, oplossingsgericht en beschik je over goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en bestuurlijke sensitiviteit.
Je bent iemand die op verschillende niveaus goed kan samenwerken en communiceren, zowel met externe partners als interne collega’s. Je bent een goede, bij voorkeur juridisch onderlegde, sparringpartner op het brede terrein van privacy. Je hebt oog voor de mens en diens situatie en kunt als Privacy officer goed schakelen en je rol als adviseur goed inzetten. Goede dienstverlening is de continue factor. Daarnaast kun je je vinden in de kernwaarden van gemeente Dronten – Vakmanschap, Verbinding, Vertrouwen en Vernieuwing – en hebt daar een goed verhaal bij.

Selectiecriteria:

 • Een afgeronde (juridische) opleiding op hbo niveau, aangevuld met relevante trainingen op het gebied van privacy, bijvoorbeeld de CIPP/e;
 • Enige jaren ervaring met advisering op het gebied van privacyvraagstukken, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie.

Het team
Bij team Juridische Zaken werken op dit moment zeven professionals samen aan juridische vraagstukken op het gebied van politiek-bestuurlijke zaken, openbare orde en veiligheid, HRM, aansprakelijkheid, privacy en gegevensbescherming, klachten en geschillen, bezwaar en beroep.  

De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef: een betrekkelijk jonge gemeente met een tastbare geschiedenis van pioniers die de ruimte nemen. Die traditie omarmen wij van harte en nemen we mee in onze werkwijze!

Vakmanschap | Verbinding | Vertrouwen | Vernieuwingskracht

Als dienstverlenende organisatie staan we met ruim 350 betrokken collega’s midden in de maatschappij. We werken samen aan een groeiende en sterke gemeente. We zetten ons vakmanschap in om initiatief de ruimte te geven, groei en ontwikkeling te stimuleren en dromen te verwezenlijken. We spelen graag een verbindende rol, waarop inwoners, samenwerkingspartners en ondernemers kunnen vertrouwen. Onze vernieuwingskracht blijkt uit het samen pionieren, innoveren en mogelijk maken.

Als collega’s op alle niveaus kennen we elkaar en zoeken we voortdurend contact met elkaar en met onze stakeholders. De lijnen zijn kort en bij alles wat we doen gaan we uit van toegevoegde waarde en mogelijkheden voor verbetering. We willen uitdrukkelijk een lerende organisatie zijn. Dat betekent dat we openstaan voor feedback en dat we jou als medewerker graag de ruimte geven om je te ontwikkelen. Onze managers begeleiden jou vanuit dienend leiderschap en onze Dronten Academie biedt jou de gelegenheid om je inhoudelijk te laten uitdagen.

Passen deze omgeving en onze ambities bij jou? Dan leren we jou graag kennen!

Zolang deze vacature online staat op de website van gemeente Dronten is het mogelijk om erop te reageren. Zodra we de geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

Wil je meer weten over de functie en het team waarin je terecht komt? Neem dan contact op met Ineke Brust, teammanager: 14 0321. Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Tuba Ulger via 14 0321.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Ken je een geschikte kandidaat? Maak die dan attent op deze vacature.