Initiatiefrijk, overtuigingskracht, politieke sensitiviteit

Strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Organisatie

In opdracht van de Gemeente Dronten is Dux Nova in exclusiviteit op zoek naar een Strategisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Dronten is een bloeiende gemeente met ruim 40.000 inwoners, verdeel over de kernen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. Kenmerkend is de ruimte: de fysieke ruimte en de ruimte voor elkaar. De gemeente is een jonge gemeente met lef: een gemeente met een tastbare geschiedenis van pioniers die de ruimte nemen. Dingen gaan net even anders in Dronten en werkgeluk staat hier hoog in het vaandel! De medewerkers werken volgens de visie “Dronten op Koers”, waarbij de 4V’s van verbinden, vertrouwen, vakmanschap en vernieuwingskracht centraal staan. Bovendien een woon- en werkomgeving die de komende jaren fors gaat groeien en ontwikkelen.

Functieomschrijving

Het team Gebiedsontwikkeling bestaat uit ruim 50 betrokken en deskundige medewerkers. De aandachtsgebieden zijn o.a. ruimtelijke en economische ontwikkeling, groen, landschap, recreatie, water en riolering, verkeer en vervoer, wonen, werken, (her)ontwikkeling woningbouw- en bedrijfslocaties (zowel voorbereiding als realisatie), grondzaken en stedenbouw.

Als Strategisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling adviseer je het management en bestuur over strategische visies, programma’s en projecten binnen het ruimtelijk domein met een blik vanuit de ruimtelijke ontwikkeling en levert een belangrijke bijdrage aan de koers op het gebied van ruimtelijke ordening en planontwikkeling. Je vervult een trekker- of adviesrol bij het ontwikkelen van strategisch beleid en je bent dé ‘aanjager’ voor multidisciplinaire projecten en processen. Je fungeert hierbij als regisseur van de ontwikkeling en uitvoering van complexe plannen en daarbij tevens als netwerker en ambassadeur vanuit het vakgebied.  Je weet verbanden te leggen met maatschappelijke en economische ontwikkelingen en kunt de verbinding leggen tussen visie en uitvoering.  Tot slot bouw je mede aan de ontwikkeling van het team binnen de ontwikkeling van Dronten.


Profiel

We zoeken voor deze uitdagende en afwisselende rol kandidaat met een afgeronde WO-opleiding (bij voorkeur richting Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk bestuursrecht of Planologie). Je hebt ruime ervaring op het gebied van het ruimtelijk domein, bij voorkeur in een senior, coördinerende of regisserende rol en levert een bijdragen aan ruimtelijk-regionale ontwikkelingen. Je Initieert noodzakelijke visievorming en (beleids)ontwikkelingen en bent een stevige gesprekspartner voor management.

De Gemeente Dronten biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, schaal 12 (max € 6.103,-) of 13-niveau (€ 6.616,-) en een keuzebudget. Je bouwt iedere maand 17,05% van jouw bruto maandsalaris op. Je komt te werken binnen een dynamisch team met een gevarieerd takenpakket op een leuke inspirerende plek met ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Dronten Academie. Het betreft een fulltime functie (32 uur is bespreekbaar) met de mogelijkheid tot hybride werken.