Werk jij mee aan de groeiambitie van de gemeente Dronten? Wij bieden ruimte aan een ervaren Jurist met actuele kennis van het omgevingsrecht.

Jurist Ruimtelijk Bestuursrecht

Maximaal € 5.372,- | schaal 11  I  32 – 36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden |

Over de functie
In de functie van Jurist Ruimtelijk Bestuursrecht vind je een mooie balans in juridisch werk op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je voert zelfstandig complexe bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht. Je adviseert medewerkers en college(leden) op juridisch gebied en je informeert jouw omgeving proactief over nieuwe jurisprudentie en wet- en regelgeving. Je bent nauw betrokken bij actuele ruimtelijke projecten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan woningbouwprojecten en de huisvestiging van bijzondere doelgroepen.

 • Ontwikkel je ruimtelijke beleidsregels;
 • Begeleid je ruimtelijke procedures;
 • Lever je een bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet.

In deze functie bieden wij jou de ruimte om zelfstandig te werken in een groeiende gemeente met lef. Je krijgt de ruimte om te werken aan diverse beleidsthema’s binnen het ruimtelijk domein en om met de gemeente Dronten mee te ontwikkelen in jouw functie.

 • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling na een jaar;
 • inschaling op basis van ervaring in schaal 11 (maximaal € 5.372,- ) van de Cao Gemeenten;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris;
 • een goede pensioenregeling bij het ABP;
 • gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een reiskostenvergoeding;
 • een plek binnen een dynamisch team met een gevarieerd takenpakket op een leuke inspirerende plek met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • serieuze ruimte om te groeien en te bloeien;
 • werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen.

Als persoon ben je proactief, integer, verbindend, zelfstandig, accuraat, oplossingsgericht en beschik je over overtuigingskracht. Je kunt op verschillende niveaus goed samenwerken en communiceren en je beschikt over bestuurlijke en politieke sensitiviteit. Je bent een goede sparringpartner. Goede dienstverlening is de continue factor. Daarnaast kun je je vinden in de kernwaarden van gemeente Dronten – Vakmanschap, Verbinding, Vertrouwen en Vernieuwing – en je hebt daar een goed verhaal bij.

 • Een afgeronde WO-opleiding (richting Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk bestuursrecht of Planologie) of je functioneert in je huidige vergelijkbare werkomgeving aantoonbaar op WO-niveau;
 • ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening en  de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet;
 • kennis van de Omgevingswet en weet mee te bouwen aan het Omgevingsplan van Dronten;
 • brede interesse voor gerelateerde vakgebieden zoals wonen, stedenbouw, verkeer en de aangrenzende beleidsterreinen;
 • een proces-georiënteerde werkwijze.

Het team Gebiedsontwikkeling
Vanaf dag één word je opgenomen in het team Gebiedsontwikkeling met ruim 50 betrokken en deskundige medewerkers. Met een berg aan kennis werken de medewerkers op een vernieuwende manier samen met vele partners in de samenleving aan gebiedsontwikkeling in Dronten.

De aandachtsgebieden van het team zijn o.a. ruimtelijke en economische ontwikkeling, groen, landschap, recreatie, water en riolering, verkeer en vervoer, wonen, werken, (her)ontwikkeling woningbouw- en bedrijfslocaties (zowel voorbereiding als realisatie), grondzaken en beeldkwaliteit. Het team is een belangrijke schakel in de beleids- en planvorming, realisatie en het uiteindelijke beheer van de woon- en leefomgeving van onze inwoners, bedrijven en instellingen.

De denklijn daarbij is van buiten naar binnen. We roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte mentaliteit en zijn vastberaden om het maximale te halen uit de kansen die de aanstaande Omgevingswet ons biedt.

Procedure

Durf je de uitdaging aan? Dan maken we graag kennis met je! De vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben. 

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Andor Hegger, strategisch adviseur of Floor Hartog, teammanager Gebiedsontwikkeling.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Pauline Schilderman, Recruiter. Je kan ons bereiken via 14 0321.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.