In jouw rol beheer en onderhoud je samen met je collega’s functioneel de generieke componenten van onze digitale dienstverlening 

Functioneel Beheerder Digitale Dienstverlening

Maximaal € 4.671 bij 36 uur werken  I  36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Een nieuw paspoort regelen, een bouwvergunning aanvragen, een melding indienen over overlast in de buurt; allemaal zaken waarvan je nu al weet dat je die bij jouw gemeente kunt regelen. Onze dienstverlening is echter nog veel omvangrijker dan dat. Meer dan ooit heeft de digitale dienstverlening zich in zo rap tempo ontwikkeld. Als functioneel beheerder digitale dienstverlening ga jij hier een cruciale bijdrage aan leveren!

Over de functie

Het team IMF (Informatiemanagement en Facilitair) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in stand houden van de gemeentelijke informatievoorziening. Als Functioneel beheerder binnen het team ben je samen met twee directe collega’s de cruciale schakel tussen onze medewerkers, inwoners en ICT.

Jij zorgt ervoor dat al deze aspecten zodanig op elkaar aansluiten, dat de applicaties en overige componenten 24/7 beschikbaar, veilig zijn en de juiste kwaliteit hebben. Het team IMF is het hart van de organisatie waar ongeveer 35 collega’s werkzaam zijn die dagelijks ruim 400 collega’s ondersteunen om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan Dronten en haar inwoners. Dat is elke dag weer een nieuwe uitdaging, want een gemeente is een complexe organisatie met 900 verschillende processen en daarbij horende softwarecomponenten.

In jouw rol beheer en onderhoud je samen met je collega’s functioneel de generieke componenten van onze digitale dienstverlening zoals: het zaaksysteem, de integrale zoekmachine, de bijbehorende e-formulieren, software voor Identity & Access Management en software om de ICT architectuur in bij te houden.

Je adviseert de teams in de organisatie over mogelijke verbeteringen in de bedrijfsprocessen. Je combineert organisatorische, bestuurlijke en informatietechnische aspecten van informatievoorziening tot haalbare oplossingen en zorgt voor implementatie.

Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen, documenteren en uitvoeren van test- en acceptatieprocedures op functioneel gebied. Je draagt actief bij aan het afhandelen van incidenten en wijzigingen. Je zorgt voor goede borging en hoge beschikbaarheid van de IT-componenten door het opstellen van beheerdocumentatie en kennisoverdracht. Met jouw klantvriendelijke en collegiale houding zorg je voor goede samenwerking en communicatie naar klanten en collega’s. En bovenal zorg je dat dit op een veilige en gestructureerde manier gebeurt. Hierbij werk je intensief samen met de recordbeheerders, de informatiemanager en de ICT servicemanager.

  • Een rol met impact als klantgerichte schakel tussen medewerkers, ICT en inwoners.
  • Werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen.
  • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast na een jaar.
  • Inschaling op basis van ervaring in schaal 10 van de Cao Gemeenten.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding.

Op verjaardagen vertel jij vol trots dat je bij de gemeente werkt als functioneel beheerder. Je vindt je werk razend interessant en je hebt op dit gebied een brede interesse. Je hebt affiniteit met ICT en bent bekend met applicatiebeheer en relevante ICT-processen, kennis van verwante primaire en/of ondersteunende processen. Daarnaast heb je kennis van informatieanalyse methoden en technieken, geautomatiseerde tools voor rapportage en analyse, en administratieve organisatie. Want jij zorgt ervoor dat de juiste data op een veilige manier en op het juiste moment beschikbaar komt door excellent functioneel beheer. Jouw werk is dus essentieel en onmisbaar voor heel veel burgers en organisaties.

Wij zijn op zoek naar een klantgerichte, dienstverlenende, proactieve collega. Je bent analytisch sterk en bent goed in het vertalen van de functionele vragen naar een functioneel ontwerp in ons zaaksysteem en eventuele andere applicaties rondom de digitale informatiehuishouding. Je bent nieuwsgierig, zoekt de vraag achter de vraag, bent gedreven om continu te verbeteren. Je bent in staat om zelfstandig te werken, je bent accuraat en hebt oog voor kwaliteit.

Je hebt een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met relevante opleidingen en trainingen zoals bedrijfskunde, Informatica, BISL, LARM of LIS. Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie of je hebt (aantoonbaar) het vermogen om je snel in te werken in deze functie.

In jouw rol als Functioneel beheerder maak je deel uit van het team Informatiemanagement & Facilitair van gemeente Dronten. Op dit moment werken wij aan een grootschalige digitale transformatie. Gemeente Dronten ontwikkelt zich daarmee in de komende jaren tot een open en betrouwbare digitale dienstverlener die samen met externe partners innovatieve oplossingen en diensten levert aan de lokale samenleving. Anticiperend op de ontwikkelingen van morgen, zonder de betrouwbaarheid van vandaag uit het oog te verliezen. We zijn op avontuur, krijgen daarvoor veel professionele ruimte en nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten!

Deze vacature staat online tot 6 juli 2022. De briefselectie zal zijn op 7 juli. De geselecteerde kandidaten worden op 8 juli ingelicht.

De eerste kennismakingsgesprekken worden gepland op maandag 11 juli 2022.

Wil je meer weten over de functie en het team waarin je terecht komt? Neem dan contact op met teammanager Mark Hanekamp: 06 200 947 24