Ben jij een kei in functioneel beheer van informatiesystemen, data en applicaties? Beschik je over technisch kennis en inzicht en wil je dit inzetten om de Omgevingswet en applicaties voor de Fysieke Leefomgeving in goede banen te leiden? Dan komen we graag met jou in contact!

Functioneel Applicatiebeheerder CLO/data-expert   

Maximaal €4671 bij 36 uur werken  I  32-36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden 

Over de functie

In het kader van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), de vervanger van het huidige Omgevingsloket Online (OLO), wordt key2vergunningen vervangen door CLO (Centric Leef Omgeving) . Samen met de huidige applicatiebeheerder van de primaire VTH-applicatie(s) ben je (mede)verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van diverse belangrijke VTH-applicaties en de diverse koppelingen met andere applicaties binnen het DSO. Je bent de schakel tussen gebruikers, applicaties en de ICT-specialisten en draag je bij aan het optimaliseren va n de VTH-processen. Je weet als geen ander de vertaling te maken van een gebruikerswens naar een functionele of technische oplossing.

Bij het team VTH wordt steeds meer informatiegestuurd gewerkt. Data vormt de basis voor belangrijke interne beslissingen en analyses. Het is dus belangrijk dat die data van hoog niveau zijn, juist geregistreerd staan en goed ontsloten worden. Jij gaat je hierbij bezig houden met het volgende:

 • Analyseer je de huidige werkprocessen en bijhorende datastromen en doe je voorstellen om zaken te optimaliseren als dat nodig is;
 • Draag je bij aan het doorontwikkeling risicogestuurd werken (zicht krijgen op naleefgedrag, waar grootste risico’s zitten/meeste overtredingen, inzicht in waarop inzetten;
 • Maak je het mogelijk dat de gegevensuitwisseling met externe partijen (zoals Omgevingsdienst) soepel én op de juiste manier verloopt;
 • Speel jij een belangrijke rol in de aanlevering en het beheer van juiste, actuele, volledige en passende informatie voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Gemeente Dronten en het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving bieden jou een inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Een omgeving die bovendien bekend staat om haar vernieuwingskracht. Samen pionieren, innoveren en mogelijk maken is hoe het hier werkt. Daarnaast kun je uitkijken naar:

 • Een rol met impact; je bouwt mee aan de continuïteit en het optimaal functioneren van belangrijke applicaties;
 • Werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Inschaling op basis van ervaring in schaal 10 van de Cao Gemeenten;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden;
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
 • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding.
 • Je beschikt over Hbo- werk en denkniveau;
 • Je beschikt over ten minste 1 jaar aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van functioneel applicatiebeheer;
 • Je hebt zicht op de samenhang van de verschillende processen, applicaties en koppelingen in de keten van het VTH of bent in staat deze samenhang inzichtelijk te krijgen;
 • Je kunt jezelf goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies op maat kunt geven;
 • Kennis en ervaring met Centricapplicaties, Omgevingswet en basisregistraties is een pre.

Procedure

Deze vacature staat tot en met 16 oktober open voor zowel interne kandidaten (gemeente Dronten, Talentenregio en SWiF) als externe kandidaten.

Wil je meer weten over de functie en het team waarin je terecht komt? Neem dan contact op teammanager: Amela Koppelman via 14 0321.

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Tuba Ulger via 14 0321.

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.