Wil jij jezelf en de organisatie waarvoor je werkt constant verbeteren en vernieuwen? Lees dan snel verder!

Business controller Ruimtelijk Domein

32 – 36 uur | Vakmanschap, Verbinding, Vertrouwen, Vernieuwingskracht | Hbo / wo

Namens gemeente Dronten is STORM in Recruitment op zoek naar talent in de rol van Strateeg Financiën. Wanneer je op deze functie wil solliciteren, ga dan naar:

Over de functie

Vakmanschap, verbinding, vertrouwen, vernieuwingskracht. Met deze pijler staat de Gemeente Dronten met ruim 350 betrokken collega’s midden in de samenleving. Samen wordt er gewerkt aan een groeiende en sterke gemeente. De mensen zetten hun vakmanschap in om initiatief de ruimte te geven, groei en ontwikkeling te stimuleren en dromen waar te maken. De Gemeente Dronten speelt graag een verbindende rol, waarop inwoners, samenwerkingspartners en ondernemers kunnen vertrouwen. Haar vernieuwingskracht blijkt uit het samen pionieren, vernieuwen en mogelijk maken.

Het team Financiën, Planning & Control en Inkoop bestaat uit zo’n 20 talenten en is volop in ontwikkeling. De transitie naar een toekomstbestendig team is gestart. Voor hetfinanciële team is een stabiel fundament cruciaal en de functie van business controller is daarvoor een belangrijke nieuwe rol binnen het team.

Jouw aandachtsgebied in deze nieuwe rol ligt binnen het ruimtelijk domein. Dit domein staat volop in ontwikkeling. Het domein is erg divers, bestaande uit verschillende beleidsmedewerkers, medewerkers grondzaken, planeconomie en ruimtelijke ordening, accountmanagers, projectleiders, etc. Met jouw drijfveer voor constant verbeteren en vernieuwen pas jij perfect in deze omgeving.

Een van de ambities van de Gemeente Dronten is dat ze willen groeien. Dit betekent niet alleen de aanbouw van nieuwe woningen, maar een groei in de gehele fysieke ruimte van de gemeente. Jouw taak in deze nieuwe rol is in deze groei grip houden op de financiën, en de risico’s opsporen die komen kijken bij de herziening van het gemeentefonds dat gepaard gaat met deze groei.

Jij gaat verschillende strategische scenario’s analyseren, uitschetsen en plannen maken. Met deze plannen ga je de bühne op en enthousiasmeer je de stakeholders binnen de organisatie. Dit maakt jouw werk niet reactief maar proactief. De ambitie van de Gemeente Dronten betekent ook een andere manier van werken. Je brengt daardoor ook een andere dynamiek binnen het team om zo de nieuwe koers te kunnen vertalen. En verder:

 • Ben je sparringpartner voor management, bestuur en beleidsmedewerkers en geef je hen – gevraagd en ongevraagd – onafhankelijk en integraal financieel advies. Dit doe je helder en effectief. Kritisch waar nodig en meedenkend waar het kan;
 • Anticipeer je met jouw input en advies op het nemen van besluiten en het optimaliseren van werkwijzen. Het gaat onder andere om het uitvoeren van analyses, plannen, begroten, prognosticeren, het opstellen van business cases én hierover het gesprek voeren met de organisatie. Jouw blik is breder dan alleen financieel;
 • Geef je op lange termijn richting aan een toekomstbestendige prestatie van de organisatie. In deze rol bouw je daarvoor mee aan het gebruik van data-analyse en weet de technologie slim toe te passen. Je presenteert jouw inzichten, prognoses en scenario’s op een aantrekkelijke wijze. Hierbij worden van jou sterke analytische, zakelijke en communicatieve vaardigheden verwacht.

Je kijkt niet vanuit het Angelsaksische model, maar vanuit het Rijnlandse model naar de financiën. Uiteindelijk moet de nieuwe koers vanuit de gemeente door iedereen gedragen worden. Om dit mogelijk te maken zorg jij voor verbinding binnen en buiten het team, met een integrale blik naar de organisatie.

Jij bent een ondernemende collega met een zelfstandige en proactieve werkhouding, goede communicatieve vaardigheden en het lef om buiten de kaders te denken. De gemeente Dronten vindt het verfrissend als jij geen ervaring hebt in, maar wel affiniteit hebt met de publieke sector. Naast de geschetste persoonlijkheid en kwaliteiten breng je minimaal het onderstaande mee:

 • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding in de richting van financiën zoals bedrijfseconomie, accountancy, of bestuurskunde;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als finance professional waarbij jouw sterk adviserende kwaliteiten optimaal werden benut;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, rapportages en financiële doorrekeningen;
 • Bekendheid met de geldende wet- en regelgeving (BBV), richtlijnen en procedures op het gebied van gemeentefinanciën is een pré, maar zeker geen must;
 • Kennis van en ervaring met Key2Financiën en Pepperflow is een voordeel;
 • Ervaring en affiniteit met data-analyse en toepassing van relevante technologie is een pré.

Jij houdt van een dynamische functie, waarin veel belangen spelen en waar je een brede adviserende rol hebt. Dit komt allemaal samen in je werk voor Dronten. Hier tref je een organisatie met zeer verschillende activiteiten in een politieke omgeving, die ook nog elke vier jaar verandert. En verder krijg je:

 • Een goed primair salaris in schaal 10a of 11;
 • Bovendien bouw je maandelijks over je salaris een individueel keuzebudget (IKB) op van 17,05%. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 144 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag uit laten betalen kan ook;
 • Flexibele werktijden waardoor je je privé- en werksituatie beter op elkaar af kunt stemmen;
 • Thuiswerkmogelijkheid en faciliteiten (laptop, mobiele telefoon, bureau en bureaustoel);
 • Aandacht en opleidingsbudget voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ruimte om je eigen pad te kiezen;
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering maken het pakket compleet.

Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 48 90 37 55.