Ben jij een vakkundige, innovatieve en resultaatgerichte contract- en budgetmanager op het gebied van Informatisering & Automatisering? Weet jij van aanpakken, houd je van afwisseling en zet je je graag in voor betrouwbare digitale dienstverlening? Dan komen we graag met jou in contact!

Budget- en contractmanager

Maximaal € 4.494  bij 36 uur werken  I  32-36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Over de functie

Als Contract- & budgetmanager bij gemeente Dronten lever je een belangrijke bijdrage aan onze digitale transformatie en de informatiehuishouding. Je gaat aan de slag met uiteenlopende aanbestedingen en bent (en blijft) in control: je bewaakt de ICT budgetten en levert de cijfers aan voor de Planning & Control cyclus. Samen met de ICT servicemanager breng je het leveranciersmanagement naar een hoger plan. Je werkt nauw samen met collega’s, brengt structuur aan in het werk en communiceert proactief over de voortgang. Ook maak je deel uit van het intake team dat vraagstukken op het gebied van informatiemanagement in behandeling neemt. Ten slotte ben je accountmanager voor een aantal teams die actief zijn in de bedrijfsvoering.

 • Een rol met impact in een maatschappelijk relevante context die in rap tempo digitaliseert;
 • Werken in ons flexibele kantoorconcept (in een compleet vernieuwd en duurzaam gemeentehuis) en alle ruimte om je werk-privé balans te regelen; een laptop en mobiele telefoon zijn inclusief;
 • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast na een jaar;
 • Inschaling op basis van ervaring in schaal 10 van de Cao Gemeenten;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden;
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
 • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme vergoeding, eventueel in combinatie fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB.

Als vastberaden professional met de nodige ervaring in het opstellen, managen en beheren van contracten en budgetten, weet je goed je weg te vinden tussen alle stakeholders en vind je dat leveranciersmanagement in je DNA zit. Inzicht in en gevoel voor de publiek-politieke context waarin je opereert, helpen jou om je weg in de organisatie te vinden.

Selectiecriteria:

 • HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van informatie- of bedrijfskunde en NEVI-2 (pré);
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Brede kennis van ICT en aanbestedingsregels binnen gemeentelijke organisaties;
 • Je hebt actuele kennis van contractmanagement en de ICT leveranciersmarkt;
 • Financiële kennis en ervaring, bij voorkeur in een overheidsorganisatie;
 • Je bezit onderhandelingsvaardigheid, overtuigingskracht en kan je omgaan met tegengestelde belangen;
 • Je kunt als teamspeler delegeren en coördineren.

Het team

In jouw rol van Contract- & budgetmanager maak je deel uit van het team Informatiemanagement van gemeente Dronten, dat op dit moment aan de vooravond staat van een grootschalige digitale transformatie. Gemeente Dronten ontwikkelt zich daarmee in de komende jaren tot een open en betrouwbare digitale dienstverlener die samen met externe partners innovatieve oplossingen en diensten levert aan de lokale samenleving. Anticiperend op de ontwikkelingen van morgen, zonder de betrouwbaarheid van vandaag uit het oog te verliezen. We zijn op avontuur, krijgen daarvoor veel professionele ruimte en nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten!

Deze vacature staat tot open tot we de geschikte kandidaat hebben gevonden. Zolang deze vacature online staat op de website van gemeente Dronten is het mogelijk om erop te reageren. Detachering vanuit je huidige organisatie behoort wat ons betreft tot de mogelijkheden. 

Wil je meer weten over de functie en het team waarin je terecht komt? Neem dan contact op met Mark Hanekamp, teammanager IMF: 14 0321.

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Hetty Jongenelen, HR adviseur Bedrijfsvoering: 14 0321.