Ben jij een stevige en bevlogen adviseur met ervaring in het politiek-bestuurlijke krachtenveld op lokaal niveau? Heb jij het in je om het college van Dronten op een inspirerende en doortastende manier te begeleiden in hun opgaven? En houd je ervan om te pionieren? Dan komen we graag met jou in contact!

Bestuursadviseur

Maximaal € 6.103 bij 36 uur werken I 36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Over de functie
Als bestuursadviseur overzie jij het politiek-bestuurlijke speelveld en ben je in eerste instantie de ‘trusted advisor’ van het college en de afzonderlijke bestuurders. Vanuit dat perspectief ben jij tevens de schakel tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie van gemeente Dronten.

In de rol van bestuursadviseur sta je ten dienste van zowel het bestuur als de ambtelijke lijn en versterk je de wederzijdse relatie. Je werkt je nauw samen met onder andere collega’s van het Bestuurssecretariaat, de Regisseur bestuurlijke besluitvormingsprocessen en de (strategisch) beleidsadviseurs.

Je biedt ondersteuning op maat door overleggen te begeleiden en te adviseren over de te volgen beleids- en besluitvormingsprocessen. Jouw stijl van werken wordt gekenmerkt door sturing, overzicht, bestuurlijke proceskennis en politieke sensitiviteit. Jij geeft daar op een vernieuwende en integrale manier invulling aan.

De functie van bestuursadviseur is nieuw in onze organisatie. Je hebt daardoor de kans om de functie samen met je directe collega betekenis en inhoud te geven op een manier die bij Dronten past. Deze dynamische functie vergt de nodige flexibiliteit en vernieuwend elan. Daar geeft Dronten graag ruimte voor!

In de rol van bestuursadviseur:

 • Voer je de regie over de portefeuille overleggen van de bestuurder(s) en de strategische agendering van bestuurlijke ontwikkelingen en gebeurtenissen.
 • Adviseer je de bestuurders bij besprekingen en bijeenkomsten met (maatschappelijke) stakeholders en (inter)regionale samenwerkingspartners.
 • Geef je gevraagd en ongevraagd advies op beleids- en besluitvormingsprocessen en signaleer en interpreteer je tijdig in- en externe ontwikkelingen die relevant zijn voor het bestuur en de ambtelijke organisatie.
 • Heb je ideeën over bestuurlijke vernieuwing en help je ons uit bestaande patronen.
 • Ben je aanwezig bij raadssessies en -vergaderingen en sta je waar nodig de portefeuillehouders bij, draag je nadien (inhoudelijk advies) zorg voor de borging en opvolging van toezeggingen in de ambtelijke organisatie.
 • Bouw je snel relevante en betekenisvolle netwerken op.

 • Een rol met impact en veel ruimte voor ontwikkeling.
 • Werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen.
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.
 • Inschaling op basis van ervaring in schaal 12 van de Cao Gemeenten.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden.
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Als je met de auto naar je werk komt, is er een marktconforme reiskostenvergoeding, eventueel in combinatie met fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB.

Als betrouwbare en integere sparringpartner voor het college ben je gewend om verantwoordelijkheid te nemen, ben je in staat om onder druk te werken en bereid om beschikbaar te zijn op de momenten die ertoe doen. Je bent een strategisch denker met een politieke antenne en voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke omgeving.

Je bent breed georiënteerd en hebt een gezonde belangstelling voor alles wat er op gemeentelijk niveau speelt. Je neemt informatie van uiteenlopende kanten makkelijk in je op en weet die adequaat om te zetten in goed gefundeerde adviezen. Dat doe je op een overtuigende en zelfverzekerde manier, waarbij je je ook bewust bent van de relatie.

De rol van bestuursadviseur vraagt daarnaast om:

 • Een academisch werk- en denkniveau met ruime ervaring in een complexe politiek-bestuurlijke setting en bijbehorende besluitvormingsprocessen.
 • Het vermogen om partijen te laten samenwerken en te anticiperen op verschillende belangen.
 • Teamspirit en een verbindende, diplomatieke en integere persoonlijkheid.
 • Het vermogen om helder en overtuigend te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Procedure
Deze vacature staat tot 19 augustus 2022 open voor interne (gemeente Dronten, Talentenregio en SWiF) en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

De eerste kennismakingsgesprekken worden gepland op donderdag 25 augustus.

Wil je meer weten over de functie en de procedure? Neem dan contact op met Vincent Boezen teammanager Bedrijfsvoering/Bestuursondersteuning. 06 51 77 85 05

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.