Ben jij een gedreven professional met verstand van zaken op het gebied informatiebeveiliging? Weet jij daarnaast van aanpakken en zie je het zitten om ons de komende twee jaar te helpen bij het opzetten van een professionele organisatie rondom informatiebeveiliging en gegevensbescherming? Dan komen wij graag met jou in contact!

Adviseur Informatiebeveiliging (CISO)   

Maximaal € 4.831 bij 36 uur werken I 24-32 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Over de functie
In Dronten hebben we kwalitatieve dienstverlening hoog in het vaandel staan. Zorgvuldig omgaan met informatie hoort daar zeker bij! In deze functie ben je primair actief als Adviseur Informatiebeveiliging en vervul je formeel de rol van CISO. Daarnaast krijg je de gelegenheid om samen met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) de organisatie rondom de informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming voor gemeente Dronten op orde te brengen en op de kaart te zetten.

Doel van de functie is het, op basis van de BIO, zorgdragen voor een samenhangend pakket van maatregelen ter waarborging van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatie binnen de gemeente. Risicoanalyse, oog voor de bedrijfsvoering en in achtneming van de wettelijke voorschriften zijn daarbij sleutelbegrippen. Deze functie heeft een rol bij zowel de ontwikkeling van nieuwe projecten/systemen, als het onderhoud en beheer van bestaande systemen, applicaties en infrastructuur. Een belangrijk doel van de functie is om binnen de gemeente voldoende organisatorische beveiligingsmaatregelen te initiëren, op zo’n manier dat de technische beveiligingsmaatregelen ook daadwerkelijk effectief zijn. Met andere woorden: je draagt zorg voor samenhang tussen de technische en organisatorische maatregelen, waarbij je ook de rol hebt als coördinator ENSIA.

Als CISO ben je onze autoriteit en sparringpartner waar het gaat om Informatiebeveiliging. Je bent zichtbaar binnen de organisatie en communiceert met diverse leidinggevenden en medewerkers. Daarbij weet je jouw boodschap goed en positief over te brengen. Je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over diverse Informatiebeveiligingsvraagstukken en kan op alle niveaus aanbevelingen doen voor verbeteringen (zowel schriftelijk als mondeling). Je volgt de (juridische) ontwikkelingen op de voet en weet de regels te vertalen naar het beleid van gemeente Dronten.

  • Een rol met impact: als CISO ben je dé gesprekspartner voor het bestuur, het management, de FG, de PO en collega’s op het gebied van informatiebeveiliging;
  • Samen met de FG ga je aan de slag met het verder opzetten en professionaliseren van een organisatie voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Er is (externe) professionele begeleiding beschikbaar bij het ontwikkelen en implementeren van oplossingen;
  • Werken in ons flexibele kantoorconcept (in een compleet vernieuwd en duurzaam gemeentehuis) en alle ruimte om je werk-privé balans te regelen; een laptop en mobiele telefoon zijn inclusief;
  • Een tijdelijke aanstelling voor 2 jaar; jouw functioneren wordt aan het einde van het eerste jaar geëvalueerd;
  • Inschaling op basis van ervaring in schaal 10A van de Cao Gemeenten, met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op het bruto maandsalaris (dit kun je op verschillende manieren besteden);
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding, in combinatie met fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB.

Wij zoeken een energieke, vernieuwingsgezinde collega met kennis van zaken en een zelfstandige, proactieve werkhouding, goede communicatieve vaardigheden en het lef om buiten kaders te denken. Om als Adviseur Informatiebeveiliging bij gemeente Dronten te kunnen excelleren, is het belangrijk om te beschikken over een flinke dosis organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit. Jouw drive om een bijdrage te willen leveren aan de samenleving en aan onze organisatie lezen we graag terug in jouw motivatie en CV.

Selectiecriteria:

  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding op niveau in de richting van Informatiebeveiliging;
  • Je hebt brede en aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.
Foto’s t.b.v. vacatures

Informatiemanagement in Dronten
Gemeente Dronten staat aan de vooravond van een grootschalige digitale transformatie en ontwikkelt zich daarmee in de komende jaren tot een open en betrouwbare digitale dienstverlener die samen met externe partners innovatieve oplossingen en diensten levert aan de lokale samenleving. Anticiperend op de ontwikkelingen van morgen, zonder de betrouwbaarheid van vandaag uit het oog te verliezen. We zijn op avontuur, krijgen daarvoor veel professionele ruimte en nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten!

Deze vacature staat tot open tot we de geschikte kandidaat hebben gevonden. Zolang deze vacature online staat op de website van gemeente Dronten is het mogelijk om erop te reageren.

Wil je meer weten over de functie en de organisatie waarin je terecht komt? Neem dan contact op met teammanager Mark Hanekamp: 14 0321

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Hetty Jongenelen, adviseur HRM: 14 0321