Terug naar het overzicht

Twee winnaars bij 'Het beste idee van Dronten 2022'

Twee initiatiefnemers ontvingen woensdag 8 juni de prijs voor ‘Het beste idee van Dronten 2022’ uit handen van wethouder Peter Duvekot. ‘Feest voor ieder kind’ van ZWAAN buitensport en ‘Samen koken, samen eten’ van Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen krijgen een eenmalige startsubsidie voor de uitvoering van hun idee. Gemeente Dronten vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Maar voor mensen met een laag inkomen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is de gemeente jaarlijks op zoek naar ‘Het beste idee van Dronten’. Een idee om het verschil te maken voor inwoners met een laag inkomen.

Ook deze editie van ‘Het beste idee van Dronten’ is anders dan andere jaren. Het coronavirus, de versoepelingen van de maatregelen en andere ontwikkelingen in de wereld om ons heen hebben zo hun weerslag gehad. Dit jaar zijn er 15 inzendingen ontvangen waarvan nu twee partijen een startsubsidie krijgen.

Winnaars ‘Het beste idee van Dronten 2022’

  • ZWAAN Buitensport met Feest voor ieder kind
    ZWAAN Buitensport gaat kinderfeestjes organiseren voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De kinderen worden met hun vriendjes en vriendinnetjes opgehaald om samen buiten actief bezig te zijn, onder andere door samen lekker te klimmen en te klauteren. Er wordt ook voor eten, drinken en een cadeautje gezorgd. Een beleving die de jarige kinderen niet snel zullen vergeten.
Wethouder Peter Duvekot reikt cheques uit aan ZWAAN Buitensport met Feest voor ieder Kind

  • Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen met Samen koken samen eten
    De Turkse moskee in Biddinghuizen gaat kooksessies organiseren voor mensen met financiële problemen en mensen die kampen met eenzaamheid. De bedoeling is dat de deelnemers samen met begeleiders een driegangenmenu klaarmaken en deze samen nuttigen in de moskee. Het project wordt uiteindelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch voor alle deelnemers.
Wethouder Peter Duvekot reikt cheques uit aan Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen met Samen koken samen eten