Terug naar het overzicht

Stroomuitval deel Flevoland

21:03

We hebben alle updates van de VR op onze website gezet. Er is nu een afsluitend bericht uitgegaan:

Laatste update:
De N307 tussen Lelystad en Dronten blijft nog dicht. Ook rijden er geen treinen tussen Lelystad en Dronten. Houd de actuele reisinformatie in de gaten voor u vertrekt.

Burgemeester Gebben is geschrokken van de impact van de stroomstoring en de bijkomende problemen maar de geco├Ârdineerde hulpdiensten hadden de situatie snel onder controle. Ook TenneT, Liander, ProRail en provincie Flevoland (en hun aannemers) zijn druk bezig geweest om de gevolgen van de stroomstoring te verhelpen. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak precies is. De gemeente zal daartoe contact opnemen met TenneT.

19:30

De N305, N309 en de N710 zijn vrijgegeven. De N307 is nog dicht. Houd de verkeersinformatie in de gaten op www.anwb.nl voor de actuele situatie.

19:22

De stroomstoring is inmiddels opgelost. Wel ondervindt het verkeer hier nog behoorlijk hinder van. Vooral op #N309 tussen Lelystad en Dronten en ook op aansluitende N-wegen staat het vast.

Tennet is druk bezig met het controleren van de stroomkabels, zodat het verkeer er weer veilig onderdoor kan rijden. Er rijden nog geen treinen tussen Lelystad en Dronten. Voor reisinformatie kijk op www.ns.nl of www.92929.nl

19:10

Het verkeer ondervindt nog veel hinder van de stroomstoring. Met name op de N309 tussen Lelystad en Dronten en ook op de aansluitende N-wegen staat het vast. TenneT is druk bezig met het controleren van de stroomkabels, zodat het verkeer er weer veilig onderdoor kan rijden. Het is nog niet duidelijk hoe lang het gaat duren. Stel uw reis uit en houd de verkeersinformatie in de gaten.

18:49

De A6 is weer open.

17:52

Door een stroomstoring is in een deel van Flevoland de stroom uitgevallen. Er is geen treinverkeer tussen Lelystad en Dronten.

Het vermoeden is dat een gebroken hoogspanningskabel de oorzaak is van de storing.