Terug naar het overzicht

Negen winnaars bij ‘Het beste idee van Dronten 2021’

Negen initiatiefnemers ontvingen woensdag 21 april de prijs voor ‘Het beste idee van Dronten 2021’ uit handen van wethouder Peter van Bergen. Deze winnaars ontvangen een eenmalige startsubsidie voor de uitvoering van hun idee. Gemeente Dronten vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom is de gemeente jaarlijks op zoek naar ‘Het beste idee van Dronten’. Een idee om het verschil te maken voor inwoners met een laag inkomen.

Door het coronavirus was deze editie anders dan andere jaren. De behoefte aan verbinding tussen mensen is groot. Dit jaar zijn er maar liefst 24 inzendingen ontvangen waarvan nu negen partijen een startsubsidie krijgen.

Winnaars ‘Het beste idee van Dronten 2021’

Onderstaande partijen zijn de initiatiefnemers van editie 2021:

Veerkracht met Mijn Veerkrachtige Toekomst

Veerkracht Dronten gaat met jongeren van het Praktijkonderwijs ‘dromen’ en nadenken over de toekomst: hoe zorg je dat je je financieel kunt redden in de toekomst?

Impact met Home Sweet Home

Impact Dronten en cameraman/statushouder Anas Alghafir willen nieuwe inwoners virtueel kennis laten maken met hun nieuwe woongemeente, hun nieuwe thuis.

Humanitas met De gezellige smikkelaars

Humanitas gaat samen met deelnemers en vrijwilligers om de beurt koken voor elkaar. Gezond leren koken met verse ingrediënten tegen lage kosten én tegelijkertijd je eigen sociale netwerk opbouwen en versterken.

Budo Ryu Kenshin met Jong en Oud trainingen

Budo Ryu Kenshin wil graag jong en oud laten kennismaken met het verenigingsleven. Daarvoor organiseert zij Jong en Oud trainingen waarbij ouderen en jongeren samen leuke oefeningen en spellen doen om de mobiliteit en het zelfvertrouwen te vergroten.

Pauzegebouw met KunstlaP Dronten

Het Pauzegebouw gaat een naaiatelier opzetten voor inwoners en jongeren met een laag inkomen met diverse activiteiten. Met activiteiten als het leren ontwerpen, restylen, maken en herstellen van kleding.

It’s met Old School

It’s laat kinderen en jongeren uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs kennismaken met de wereld van de kringloopwinkel. De lessenserie wordt in de kringloopwinkel gegeven in samenwerking met studenten en vrijwilligers. Het doel is kennismaken met de basis van het maken van gezonde financiële keuzes. Ook is er aandacht voor het duurzaamheidsaspect.

B&B de Kandelaar met Van kalf tot koe, van melk tot boerenkaas

B&B de Kandelaar laat kinderen kennismaken met een melkveebedrijf en kaasmakerij. Zij organiseert hiervoor workshops en schooleducatie. Tijdens schoolvakanties kunnen kinderen uit de doelgroep kennismaken met de dieren op de boerderij en kunnen ze kaas maken.

De Meerpaal met Kaartjes met Liefde (Mail-Art)

Deelnemers maken op een creatieve manier kaartjes en ontvangers krijgen een kaartje die met liefde gemaakt is. Via de Voedselbank Dronten leveren zij doe-het-zelf pakketjes voor kinderen en volwassenen om unieke, eigen ontworpen kaartjes te maken en af te drukken. Een gedeelte wordt verstuurd aan eenzame inwoners en een gedeelte is voor de makers zelf.

Stichting Onder Dak met Het talententraject

Stichting Onder Dak biedt inwoners uit de doelgroep met en zonder beperkingen een talententraject aan met diverse workshops en thema’s.

Alle winnende projecten worden toegelicht in de Flevopost van woensdag 28 april 2021.