Terug naar het overzicht

De Wisselwandeling op begraafplaats Dronten

DRONTEN – ‘De dood, praat erover, niet eroverheen’, is dit jaar het thema van onze jaarlijkse begraafplaatsdag, hiermee sluiten we aan bij de campagne van SIRE. Gemeente Dronten organiseert samen met Volatus Uitvaartzorg en Yarden op woensdag 15 juni ‘De Wisselwandeling’. De wandeling bevat mooie, verdrietige en bijzondere verhalen en informatie over alle zaken rondom begraven.

Zowel ’s middags om 15.00 uur als ’s avonds om 19.00 uur is er een wandeling over de begraafplaats. De wandeling start bij de ingang van de begraafplaats en bestaat uit twee delen van elk ongeveer 50 minuten.

Aan het begin wordt de groep in tweeën gesplitst en halverwege wordt er gewisseld. De ene wandeling bevat informatie over alle technische aspecten van het begraven. De andere wandeling bestaat uit korte herinneringen verzorgd door nabestaanden bij het graf van hun dierbaren, afgewisseld met gedichten en muziek. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie in Uitvaartcentrum De Wissel.

Er kunnen per wandeling 40 mensen meelopen. Meld u aan via begraafplaats@dronten.nl onder vermelding van het tijdstip en het aantal personen. Aanmelden kan ook telefonisch via 0321-388325. Er zijn geen kosten verbonden aan ‘De Wisselwandeling’.

Adres: Begraafplaats De Wissel: De Wissel 1, Dronten.